top of page
  • Foto van schrijverCreate Your Escape

TIP 1: Speel een online escape room

Al is het vanuit je living, keuken, bed of toilet... escape rooms blijven fun!

En het is hélemaal gratis 🙌


Ondertussen zitten we al een tijdje verplicht binnen. Dit zorgt ervoor dat onze entertainment-opties wat uitgeput raken. Create Your Escape deed daarom het nodige fieldwork om jullie opnieuw op het juiste been te zetten. Geloof het of niet, online escape rooms zijn een heel leuk alternatief op Netflix, Zalando en Bol.com 😉


Wat is een online escape room?

Een online escape room, veel uitleg zal het niet nodig hebben, but let's give it a try!

Een online escape room is een escape room die je online speelt, duh 🤦‍♀️

Tweede poging: Je lost raadsels en puzzels op zoals in een traditionele room, maar dan via het internet.

Dit kunnen puzzels zijn die bestaan uit een foto of tekst waarin je een oplossing moet vinden. Soms verwachten de spelmakers ook dat je info gaat zoeken op het internet. Je hoort het al, zo-veel keuzes!


Daarnaast hoef je een online escape room niet alleen te spelen. Speel samen met je partner, huisgenoot of gezin. Lang leve ruzies, spanningen en plezier! Ah... net alsof we een traditionele escape room spelen 😉 Wanneer er geen tijdslimiet is, kan je die altijd zelf opleggen. Zo leg je het adrenaline-niveau wat hoger!


Online escape rooms kunnen ook heel leuk zijn om met kinderen te spelen. Kies dan natuurlijk geen té moeilijke escape room. Vind je niet meteen een escape room op niveau van je kids? Check dan zeker onze toekomstige blogs. Een tipje van de sluier: verzamel raadsels en puzzels op hun niveau en stel zelf een kleine escape room samen. Speel je samen met hen of gun je jezelf een uurtje rust? 😇


Pick a room!


De verloren herinnering is een samenwerking van maar liefst 18 verschillende escape rooms in Nederland. Het thema gaat over de Tweede Wereldoorlog, de speelduur is enkele uren en je kan met 1 tot 4 personen deelnemen.


Enter: The Big Pursuit - Nederlandstalig

BEFEB (Belgian Escape Room Federation) sloeg de handen in elkaar en maakte de online escape room The Big Pursuit. Dit gaat over een beruchte bende die online buit probeert te maken. Je kan kans maken op verschillende prijzen, maar ondertussen zijn er al enkele prijzen gewonnen.


Locktown is een online escape game gemaakt door verschillende escape room uitbaters uit België en Nederland. Het is een samenwerking tussen de toppers Escaping Belgium, Epic Escape en The Riddle Room. Dit kan dus niet anders dan goed zijn! Je kan sleutels ontgrendelen door verschillende puzzels op te lossen. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwse streek Wabere. Jouw doel: het magische Zwaard van Wabere bemachtigen!


Lost in the woods - Engelstalig

Fort escape games ontwikkelde een online escape room met een mix van eigen avontuur en puzzels. Zo zijn er verschillende eindes naargelang je individuele keuzes. Bij sommige van de eindes kom je succes tegen in je missie, terwijl je bij andere niet zo succesvol bent. No worries, je kan altijd opnieuw beginnen!


Cryptic events in Engeland ontwikkelde een aantal leuke puzzels in het thema van Pasen.

Een aanrader om te spelen tijdens het laatste weekend van de paasvakantie!


Pop-Punk Pandemonium - Engelstalig

Het doel van deze escape room is om op tijd je festivalticket te vinden in een zeer rommelige kamer. Ongeveer 20 minuutjes speelplezier in een komisch thema. Ze hebben ook een tweede online escape room, namelijk Devil's Den. Dit is een 18+ versie, maar ook heel leuk. In mei zou een derde room uitkomen!


Deadlock Escape ontwikkelde deze kleinschalige escape room voor de tijd wat te doden. Ze hebben ondertussen ook een betalende versie die ook de moeite waard is. Voor ongeveer 8 dollar kan je het tweede spel aanschaffen.


Potter's escape - Engelstalig

Escape Room Herndon in Virginia bedacht een leuk online escape room alternatief in het thema van Harry Potter. De escape room biedt verschillende puzzels aan van 5 tot 10 minuten. Ideaal om elke avond een raadsel op te lossen!

______________


Je merkt dat de meeste online escape rooms in het Engels zijn. Niet zo ideaal, maar een extra opportuniteit om je Engels nog eens bij te schaven!

Daarnaast zijn er nog heel veel andere keuzes in online escape rooms. Voor uitgebreidere spellen zal je natuurlijk moeten betalen.


Aarzel zeker niet om online escape rooms in te typen in je Google zoekbalk. Je zal nog véél meer coole games ontdekken.


Laat zeker weten welke online escape room jullie favoriet was of voel je vrij om suggesties te geven. Die voegen we met plezier toe aan onze blog!


40.234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page