top of page
  • Foto van schrijverCreate Your Escape

TIP 3: Escape room bordspellen

Speel een escape room in de vorm van een bordspel. Ideaal om met twee of het gezin te spelen!

Nu het zonnetje terug achter de wolken kruipt, ruilen we onze frisse pintjes en cocktails in voor een gezellig dekentje en een warm drankje. Een ideale activiteit tijdens dit druilerige weer zijn bordspellen. Wij beloofden dat jullie escape rooms niet hoefden te missen tijdens de lockdown. Eén van de topactiviteiten om met twee of het gezin te spelen: een escape room bordspel!


Samen rond tafel zitten, zoeken naar hints, raadsels oplossen en de klok horen tikken... het kan gewoon niet beter! In plaats van Netflix en chill: plan eens een avondje gezonde spanning en brainteasers in, top-idee. Net zoals een echte escape room kan je de bordspellen maar één keer spelen. Niet getreurd, er zijn veel verschillende versies waardoor je nog een tijdje zoet bent. Wij delen de leukste graag met jullie.p


Bordspellen

Dit is de meest gekende versie van een escape room gegoten in een bordspel. Oprecht één van onze persoonlijke favorieten. Er zijn twee basisspellen waarin telkens vier games zitten. Als je deze hebt gespeeld kan je opnieuw uitbreidingsspellen kopen. Neem zeker een kijkje op hun website. Hier word je automatisch doorverwezen naar bol.com waar je alle games kan aankopen.


Pocket escape rooms zijn kaartversies van escape rooms. Er zit een stapel van 60 kaarten vol raadsels en voorwerpen in. Met het oplossen van deze kaarten kom je stap voor stap verder in het spel. Via de link kom je uit bij Standaard Boekhandel. Zij bieden vier verschillende versies aan van Pocket Escape Rooms.

Bij deze spellen probeer je gezamenlijk uit een bepaalde locatie te ontsnappen. Je moet naar aanwijzingen zoeken en verschillende raadsels oplossen om steeds dichter bij de bevrijdende uitgang te komen. De raadsels zijn zeer uiteenlopend, van woordpuzzels tot aan creatief knippen en plakken. Ondertussen loopt de tijd door…


Wanneer je een Crimibox bestelt, ontvang je bewijsmateriaal rechtstreeks van de 'crime scene'. Met al het materiaal moet jij ontcijferen wie de moordenaar is. Spanning gegarandeerd! Tegenwoordig kan je ook Crimiboxen online bestellen, maar niets leuker dan met je handen werken!


In het kaartspel Unlock! probeer je samen met je medespelers binnen 60 minuten uit een ruimte te ontsnappen. Je wordt door middel van een kaartendeck en een gratis app door diverse scenario's geleid. Doorzoek de ruimtes, combineer voorwerpen en los alle puzzels op. Ondertussen is er ook een tweede editie beschikbaar!


Een iets grotere investering misschien, maar écht de moeite waard. Dit bordspel is volledig coöperatief en speelt zich af in de wereld van Eldritch Horror en Elder Sign. Deze speciale editie wordt gespeeld met een app die je kan downloaden voor iOS en Android. Hiermee kan je stap voor stap diverse scenario's doorlopen. Een topper onder de bordspellen!


Zoek je nog meer inspiratie om escape room bordspellen bij je thuis te spelen? Dan sturen we je graag door naar de spellenpagina van Escapetalk.be. Zij geven je met plezier nog meer tips!


Veel speelplezier!3.165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page