top of page
  • Foto van schrijverCreate Your Escape

TIP 5: DIY Sint Escape Room

Vier Sinterklaas op een creatieve manier en maak je eigen Sint Escape Room. Een leuke activiteit voor jezelf en een top-ervaring voor je kids!

Nog op zoek naar een creatieve manier om Sinterklaas te vieren? Daar hebben wij wel een ideetje voor. 😉 Stop de pakjes van Sinterklaas achter slot en grendel en laat je kids eerst enkele opdrachten uitvoeren om de sleutel te bemachtigen! Klinkt bekend in de oren? Zeker weten, we noemen het dan ook de DIY Sint Escape Room!


Een eigen escape room maken


Als je bekend bent met onze blog, weet je dat we al eens een blogpost hebben toegewijd aan allerlei tips & tricks om zelf je escape room te bouwen. Neem dus zéker een kijkje naar TIP 4: Maak je eigen escape room. Deze blogpost blaast je weg met inspiratie voor verschillende ideeën, puzzels en thema's!


De Sint Escape Room


Natuurlijk gaat het nu over Sinterklaas! Een groot Sinterklaasfeest zit er dit jaar helaas niet in. Maar, dat houdt ons niet tegen om er toch een knallend feest van te maken! En net daarom hebben we als aanvulling op TIP 4: Maak je eigen escape room, nog een éxtra blog toegewijd aan leuke puzzels in het thema van de Sint. Een doe-het-zelf escape room in thema van Sinterklaas is dan ook dé manier om 6 december door te brengen met je gezin.


Onze eerste én belangrijkste suggestie: probeer alles zo goed mogelijk in thema te brengen! Dat gaat over puzzels, balpennen, stickers, papieren, outfits enzovoort. Zo'n commitment geeft het spel altijd een extra touch. Zo kan je bijvoorbeeld alle opdrachten en teksten in naam van de Sint schrijven. Heb je een inleidend tekstje? Schrijf het op in je mooiste schrift en signeer natuurlijk met ‘Groetjes, Sinterklaas’. Verder kan je papieren met opdrachten oprollen en er een mooie rode strik rond doen. Of stop alle opdrachten in mini-cadeautjes die je kids eerst moeten openen. Extra cadeautjes uitpakken, doet het altijd goed! Daarnaast kan je ook telkens wanneer je kids een hint willen, zeggen dat ze eerst een wortel moeten opeten als ’straf’. Kwestie van de humor erin te houden! 😉


Enkele leuke puzzels in Sinterklaas thema:

  • Maak een puzzel waarbij de spelers ervoor moeten zorgen dat de pakjes bij de juiste personen terechtkomen. Neem hiervoor bijvoorbeeld een groot papier en verbind touwen van pakjes naar personen. Zie je het grootster? Dan kan je ook touwen van het ene voorwerp naar het andere in huis verbinden. Zorg ervoor dat de touwen goed door elkaar liggen zodat de spelers goed moeten zoeken en ontwarren voordat ze een oplossing hebben.

  • Neem geheimschrift op in een brief aan Sinterklaas. Stel een verlanglijstje op van een kind gericht aan Sinterklaas. Zet daarbij bepaalde letters in spiegelschrift of vetgedrukt. Wanneer spelers enkel die letters uit de tekst halen, vinden ze een woord of code.

  • Gebruik ook ‘doe-spelletjes’. Dat zorgt er altijd voor dat iedereen weer even wakker geschud wordt. Een leuke doe-puzzel voor Sinterklaas: laat de spelers elkaar vervoeren op de rug (zoals de Sint op zijn paard) en laat ze een pakje afleveren of ophalen op een bepaalde locatie. Dat kan je ze natuurlijk een paar keer laten doen, de Sint moet ook meerdere pakjes rondbrengen op één avond. 😉

  • Zoals we al vertelden is de aankleding van het thema cruciaal. Je kan het huis dan ook versieren met verschillende Sinterklaas 'props'. Zo kan je een schoorsteen uit karton maken. Maar om het extra spannend te maken kan je hier een puzzel in verwerken. Hang zwart crêpepapier in de schoorsteen (het crêpepapier vertegenwoordigt roet) en geef de spelers geen hint. Laat ze ontdekken dat wanneer ze het papier weghalen er allerlei puzzels of oplossingen tevoorschijn komen.

  • Verder kunnen de spelers bij elke geslaagde opdracht die ze uitvoeren een chocolade letter verdienen. Alle verzamelde letters geven dan een hint over de locatie van de pakjes. En het is nog eens lekker ook. 🤭

Hopelijk helpen onze tips & tricks en hebben we je kunnen inspireren om zelf een Sint Escape Room te maken. Als je er zelf eentje hebt gemaakt, stuur dan zéker een foto door van al je creaties. Daar worden we altijd superblij van, en als het mag, delen we dat natuurlijk heel graag op onze socials! Veel plezier gewenst!


14.569 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page