top of page
 • Foto van schrijverCreate Your Escape

TIP 2: Creëer zelf je VR escape room!

Maak zelf je VR bril met karton of koop een model waarin je smartphone past.

Leuk om alleen, met je huisgenoot of het hele gezin te spelen!

Dankzij de snode kunsten van virtual reality kan je jezelf in een andere wereld plaatsen. Dit is net wat virtual escape rooms zo leuk maakt. Daarom bedachten we deze tip waardoor je een virtual escape room kan ervaren bij je thuis 🙌


Smartphone VR bril maken of kopen?

Oké, virtual reality escape rooms maken bij je thuis... hoe gaan we daar aan beginnen? Er zijn twee opties: zelf je VR bril maken of een model kopen waarin je smartphone past.

Als je een leuke activiteit zoekt om je dag te vullen, raden we zeker aan om zelf een VR bril te maken. Google heeft namelijk een DIY model beschikbaar gesteld voor ie-de-reen! Met karton en hun werktekeningen kan je de volledige versie zélf maken. Je vindt alle informatie terug op deze website. Pas op, géén gemakkelijke taak, maar misschien is uitdaging welkom in deze periode? 😉

Toch niet zo'n handige harry? No problemo, je kan het model van Google ook gewoon aankopen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar van 5,00 euro tot 60,00 euro. Naast de Google modellen zijn er nog andere alternatieven om VR brillen aan te kopen voor je smartphone. Zo hebben we zelf eentje uit Action voor ongeveer 15,00 euro. Helaas kunnen we daar momenteel niet terecht... Gelukkig, kan je tegenwoordig zowat alles online bestellen! Deze VR bril lijkt erg op ons model. Aarzel zeker niet om eens rond te kijken op het internet voor nog andere modellen. Zoek op 'VR bril smartphone' en de verschillende opties verschijnen op je scherm. Check alleen zeker dat je eigen smartphone erin past!


Apps om te spelen

Nadat je een VR bril gemaakt of gekocht hebt, moet je enkel nog een leuke game downloaden. Dit kan in de App Store van Apple of de Google Play Store van Android. Verwacht er niet té veel van, maar zie het als een leuk experiment. De kwaliteit, van de gratis versies, is niet altijd even goed en soms zitten hogere levels achter een betaalmuur. Maar, je kan je er zeker wel mee amuseren. Hier vind je alvast enkele VR escape room apps die wij aanraden!

 • Haunted Rooms: Escape VR Game

 • DarkHost VR horror & scary escape room quest game

 • Sinister Edge - Horror Games

 • VR Puzzle Room

 • Gravity Pull - VR Puzzle Game

 • VR Dungeons Adventure

 • VR Dungeon Maze Escape (Google Cardboard)

 • Asylum: Room Escape

Zin om gewoon lekker te griezelen? Check dan zeker deze haunted houses:

 • VR Horror

 • VR Horror Video 360 - Ghost vr box Scary 3D

 • VR Horror Video 360 - Scary VR videos

 • Sisters


En als je toch die VR bril hebt gemaakt of gekocht, kan je er ook meer mee doen dan enkel VR esape rooms. Ontdek Google Maps in VR, ervaar een onderzeese expeditie, waan je op een plank 500m boven de grond of ga voor een rit in de gekste roller coaster. Ontdek alle verschillende apps in de app store en geniet!


Laatste tip: er zijn ook super leuke spellen om met kids te doen. Zet een rollercoaster game op, stop ze in de wasmand en imiteer het gevoel van een rollercoaster. Hilariteit gegarandeerd!


PS andere suggesties zijn altijd welkom. We voegen ze met plezier toe aan onze blog!

Heb je zelf een cardboard VR bril gemaakt? Aarzel niet om een foto door te sturen via onze socials!


1.772 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page